onsdag 15. desember 2010

Det er en jungel, her inne...

for det er vel meir sånn at den virtuelle verden lever i oss enn at vi lever i den? I faga mine, norsk, media, historie, samfunnsfag og geografi er det enkelt å engasjere elevene i å lære seg grunnleggende ferdigheter i IKT. Problemet oppstår når vi skal implementere IKT i læringa ut over å bruke læringsplattforma. Da viser det seg at den virtuelle verden er reine Sahara i enkelte. De bruker nesten ikke data ut over skolen. For andre er den en jungel de ikke kommer seg ut av. De MÅ være på sosiale medier, de MÅ spille osv. Røynda, den miskunnslause, krever at vi håndterer så ulike virtuelle verdener samtidig, i samme rom, for inntil 30 elever. Det gjelder både å bore etter vatn i ørkenen og rydde underskog i jungelen samtidig.

Og så er det det da: hva kan vi? Hvordan ser det ut i vår virtuelle verden? Har stiene grodd igjen? Har vi kart? Jeg ønsker meg en GPS til bruk i det indre landskapet. Er det inge kloke hoder der ute (eller her inne) som kan fikse det?

2 kommentarer:

Ksenia sa...

Her var det mye spennende å lese. D e tydelig at du bruker blogg og liker å skrive. Det blir interessent å lære noe nytt. Æ elsker å lære (og å være student). Æ og familien feiret Jul i Berge. Broren til samboeren min sa til mæ: "Jeg forstår ikke at du orker å være student hele tiden. Er ikke det ekkelt med masse eksamener, oppgaver og mye arbeid? Kommer du til å bruke alt det du har lært?" Det er ikke sikkert at æ kommer til å bruke alt det æ har lært her, men man utvikler sæ, får kjennskap til nåkka nytt som man ikke kunne fra før av. Og vet du, æ liker eksamener og oppgaver. Dette høres sikkert rart ut, men det e spennende med eksamener.

ola sa...

Jeg er ingen eksamensfreak, men jeg liker å lære noe nytt uansett. Jeg har nok ei rastlaus sjel som må se seg om i både den reelle og den virtuelle verden. For meg er det nok et "både/enten/eller/og". Eksamen tar jeg når/viss det kommer.